Hatay’da Kuduz Vakasına Karşı Önlemler Alındı

Hatay’ın Dörtyol İlçesinde Kuduz Vakası: Sahipli Köpek Telef Oldu

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, bir fabrikada beslenen sahipli köpek ile sokak köpeği arasında yaşanan boğuşma sonucunda sahipli köpek kısa bir süre sonra kuduz nedeniyle hayatını kaybetti. Yapılan incelemelerde kuduz vakası tespit edilen köpekle ilgili olarak Özerli Mahallesi ‘Kuduz Risk Bölgesi’ ilan edildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri duruma anında müdahale etti.

Özerli Mahallesi’nde bulunan bir fabrikada yaşanan olayda sahipli köpek ile sokak köpeği arasında meydana gelen boğuşmanın ardından sahipli köpek 2 gün içinde telef oldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri köpekten alınan numuneyi Adana’ya göndererek yapılan testler sonucunda kuduz vakasının doğrulandığını belirledi. Bu tehlikeli durum üzerine bölge ‘Kuduz Risk Bölgesi’ ilan edildi ve gerekli tedbirler derhal alındı.

Özerli Mahalle Muhtarı Ali Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde sahipli köpek ile sokak köpeği arasında çıkan kuduz vakasıyla ilgili gerekli önlemler alındı. Köpekten alınan numune sonucunda kuduz tespit edildi. Şu an mahallemizde herhangi bir kuduz vakası görülmedi ve halkımızın endişelenmesine gerek yok. İlçe tarım müdürlüğümüz konuyla ilgili detaylı bir çalışma yürütüyor. Vatandaşlarımızın sokak köpeklerine yaklaşmamasını ve dikkatli olmalarını önemle rica ediyoruz. Aynı zamanda tedbir amaçlı olarak bölgedeki diğer hayvanların aşılanmasına da devam ediyoruz” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.


Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ESMA KURAL – 3.Sayfa

Related Posts

Düşük testosteron: Erkek sağlığının gölgesi

Erkek sağlığında sessiz bir kriz yaşanıyor: Testosteron seviyeleri yıllar içinde fark edilmeden düşüyor. Bu yalnızca cinsellik değil, kalp sağlığını kemik yoğunluğunu ve genel yaşam kalitesine de etkiliyor. Yorgunluk, isteksizlik, kas kaybı unutkanlık… Tansiyon ya da kolesterol için kullanılan bazı ilaçlar da testosteronu baskılıyor. Her erkekte etkisi farklı ama yaygın.

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

KKKA vakaları aşı konusunu yeniden gündeme getirdi

Yurt genelinde havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) vakaları görülmeye başlandı.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Uzmanlar anlattı: Sigarayı bırakmak psikolojik danışmanlık ve ilaç tedavisiyle mümkün

Uzmanlar anlattı: Sigarayı bırakmak psikolojik danışmanlık ve ilaç tedavisiyle mümkün