Kastamonu’da Sahipli Köpeklere Mikroçip Uygulaması Başlatıldı

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahipli Köpekler İçin Mikroçip Uygulaması Başlattı

Kastamonu’da sahipli köpeklerin kimliklendirilmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri köylerde mikroçip uygulama çalışması başlattı.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekipleri, il genelindeki köylerde sahipli köpekler için mikroçip uygulaması başlattı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilen bu uygulama ile hayvan refahının artırılması, hayvan hareketlerinin izlenebilirliğinin sağlanması ve kayıt sisteminin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında, sahipli olmasına rağmen henüz çip takılmamış ve kimliklendirilmemiş köpeklerin kayıt altına alınması hedefleniyor. Mikroçip uygulaması sayesinde köpeğin kimliği dijital olarak sisteme kaydedilerek, hayvanın kaybolması, terk edilmesi ya da sağlık hizmeti alması durumunda hızlı ve doğru müdahale imkanı sağlanıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, hayvanlarını kimliklendirme konusunda gereken hassasiyeti göstermeyen hayvan sahiplerine yasal yaptırım uygulanacağını belirtti. Toplum sağlığı ve güvenliği için yapılan bu çalışmaların vatandaşların destek ve hassasiyetini gerektirdiği vurgulandı ve kimliklendirme faaliyetlerinin devamıyla daha sağlıklı bir hayvan yönetiminin hedeflendiği ifade edildi. – KASTAMONU

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Düşük testosteron: Erkek sağlığının gölgesi

Erkek sağlığında sessiz bir kriz yaşanıyor: Testosteron seviyeleri yıllar içinde fark edilmeden düşüyor. Bu yalnızca cinsellik değil, kalp sağlığını kemik yoğunluğunu ve genel yaşam kalitesine de etkiliyor. Yorgunluk, isteksizlik, kas kaybı unutkanlık… Tansiyon ya da kolesterol için kullanılan bazı ilaçlar da testosteronu baskılıyor. Her erkekte etkisi farklı ama yaygın.

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

KKKA vakaları aşı konusunu yeniden gündeme getirdi

Yurt genelinde havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) vakaları görülmeye başlandı.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Uzmanlar anlattı: Sigarayı bırakmak psikolojik danışmanlık ve ilaç tedavisiyle mümkün

Uzmanlar anlattı: Sigarayı bırakmak psikolojik danışmanlık ve ilaç tedavisiyle mümkün