Türkiye Psikiyatri Derneği’nden kenevir düzenlemesi uyarıları: Sıkı denetim ve izleme sistemleri oluşturulmalı

Kenevir Yasası Türkiye Psikiyatri Derneği Tarafından Eleştirildi

Türkiye Psikiyatri Derneği, Kenevir Yasası adıyla bilinen teklifin yasalaşması durumunda kenevir kullanımının artması ve bu durumun kontrolsüz olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Dernek, “Bilimsel çalışmalar eşliğinde politikalar oluşturulmalıdır” açıklamasını yaptı.

Türkiye Psikiyatri Derneği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Sağlıkla ilgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

Dernek, teklifin toplum sağlığı açısından riskli olabileceğini belirterek, teklif kapsamında tıbbi kenevirin sadece eczanelerde hekim reçetesiyle satılacağını ve bu süreçlerin denetim altında olacağını bildirdi.

Halihazırda kenevirin endüstriyel amaçlarla üretilebildiğini hatırlatan Dernek, kenevir kullanımının kontrolsüz artacağını ve bu durumun ciddi sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

Kenevir düzenlemesine ilişkin Türk Tabipleri Birliği’nden de uyarı geldi. TTB, ilaç dışı kullanımına karşı önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Kenevirin tıbbi kullanımı konusunda uygun protokollerin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Dernek, bağımlılık riskinin önlenmesi için sıkı denetim sistemleri oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Tıbbi amaçlı kannabis kullanımıyla ilgili multidisipliner bilim komisyonlarının oluşturulması gerektiğini savunan Dernek, bu komisyonların çalışmalarının şeffaf bir şekilde paylaşılmasını önerdi.

Related Posts

Eğitilmiş köpekler Parkinson hastalığını yüzde 98 doğrulukla tespit etti!

Eğitilmiş köpekler Parkinson hastalığını yüzde 98 doğrulukla tespit etti!

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Düşük testosteron: Erkek sağlığının gölgesi

Erkek sağlığında sessiz bir kriz yaşanıyor: Testosteron seviyeleri yıllar içinde fark edilmeden düşüyor. Bu yalnızca cinsellik değil, kalp sağlığını kemik yoğunluğunu ve genel yaşam kalitesine de etkiliyor. Yorgunluk, isteksizlik, kas kaybı unutkanlık… Tansiyon ya da kolesterol için kullanılan bazı ilaçlar da testosteronu baskılıyor. Her erkekte etkisi farklı ama yaygın.

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.