Deodorantı bir de böyle sıkın: Yıllardır yanlış biliniyormuş, ter kokusu böyle yok oluyormuş

Deodorant Kullanımı ve Etkili Yöntemleri

Deodorant seçerken sadece kokusu veya içeriği değil, aynı zamanda doğru kullanım yöntemi de oldukça önemlidir.

Dermatologlar, birçok insanın marketlerden veya eczanelerden satın aldığı deodorantları yanlış kullandığını belirtiyor. Toulouse Üniversitesi Hastanesi’nde tıp stajyeri Carla Valette, TikTok hesabında yaptığı açıklamada, deodorantın etkilerini maksimize etmek için farklı bir kullanım şekline dikkat çekiyor:

Deodorantı Gece Kullanın

“Bu öneri garip gelebilir, ancak deodorantı sabah değil, gece yatmadan önce kullanmalısınız.”

Uzmanlar, gece saatlerinde ter bezlerinin daha az aktif olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, deodorantı temiz koltuk altlarına, tercihen duştan sonra uygulamak, ürünün daha derinlemesine emilerek daha etkili sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca uzmanlar, gece kullanılan deodorantın gün içinde tekrarlanmaması gerektiğini vurguluyor ve bu yöntemin gereksiz uygulamalardan kaçınmanıza yardımcı olacağını belirtiyor.

Eğer gece daha aktif bir yaşam sürüyorsanız ve gündüzleri uyumayı tercih ediyorsanız, deodorant kullanımınızı sabah saatlerine kaydırmanız gerekebilir.

Uzmanlar, deodorantı en az hareket etmediğiniz dönemden hemen önce uygulamanın etkisini artırdığını belirtiyor. Amerikan Dermatoloji Akademisi Dergisi’nde yayınlanan bir araştırma da bu yöntemin etkili olduğunu doğruluyor.

Bu bilgiler, deodorantların neden “24 saat etkili” olarak pazarlandığını daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Gece yatmadan önce uygulanan ürünler, 8-12 saat boyunca emilip etkisini gösteriyor ve sonraki 12 saat boyunca işte veya spor yaparken kullanılabiliyor.
Bu nedenle, işe yaramadığını düşündüğünüz deodorantı çöpe atmadan önce, uygulama zamanınızı değiştirerek daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Related Posts

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Düşük testosteron: Erkek sağlığının gölgesi

Erkek sağlığında sessiz bir kriz yaşanıyor: Testosteron seviyeleri yıllar içinde fark edilmeden düşüyor. Bu yalnızca cinsellik değil, kalp sağlığını kemik yoğunluğunu ve genel yaşam kalitesine de etkiliyor. Yorgunluk, isteksizlik, kas kaybı unutkanlık… Tansiyon ya da kolesterol için kullanılan bazı ilaçlar da testosteronu baskılıyor. Her erkekte etkisi farklı ama yaygın.

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

KKKA vakaları aşı konusunu yeniden gündeme getirdi

Yurt genelinde havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) vakaları görülmeye başlandı.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.