‘Finansın teknoloji ile buluştuğu her alanda yatırımlar artıyor’

“`html

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nde Fintech İnovasyonları Tartışıldı

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününe ‘Finansal Teknolojilerde İnovasyon ve Gelecek Senaryoları’ başlıklı panelle başlangıç yapıldı. Panelde Kredim CEO’su ve Param Grup CRO’su Dr. Semra Demircioğlu, finans alanındaki teknolojik gelişmelere ve dünya genelinde bu alanda yapılan yatırımların artışına dikkat çekti.

Bu yıl 14. kez düzenlenen Uluslararası Ekonomi Zirvesi (UEZ 2025), Türkiye’nin yanı sıra dünya çapındaki önde gelen siyasetçiler, iş insanları ve akademisyenleri bir araya getirdi. Zirve, ‘Değişen Küresel Gerçekler ve Gelecek 5.0’ teması ile gerçekleştirildi ve ikinci günün ilk panellerinden biri olan ‘Finansal Teknolojilerde İnovasyon ve Gelecek Senaryoları’na Param sponsor olarak destek verdi.

Dr. Semra Demircioğlu, dünya genelinde özellikle Türkiye’nin gündeminde finansal teknolojinin önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Finansın teknolojiyle etkileşimde bulunduğu her platformda farklı çözümler geliştirilmektedir. Pandeminin ardından teknolojiye ve özellikle finansal teknolojiye duyulan ilgi büyük bir hızla artıyor. Param Grubu olarak, bu alanda sunduğumuz uçtan uca çözümlerle, bireyler ve işletmeler için teknoloji ile entegre hizmetler sağlıyoruz. Özellikle, yalnızca ödeme sistemleri değil, kart hizmetleri ve finansal hizmetlerin yanı sıra satın alma işlemleriyle de bütünleşik finansman sunuyoruz. Toptancılardan satıcılara, üreticilerden alıcılara kadar geniş bir ekosistemin parçasıyız” şeklinde konuştu.

Ticaretin Finansmanında Öncü Adımlar

Tam Finans Genel Müdürü Hakan Karamanlı, ticaretin finansmanına yönelik sağladıkları destekleri aktararak, “Geçtiğimiz yıl 54 bin farklı KOBİ’ye toplamda 1,5 milyar dolar finansman sağladık. Bu firmaların yüzde 40’ının bankada hatta hiç hesabı yoktu. Yüzde 25’i ise bir yıl içinde kurulmuş, daha herhangi bir mali kayıtları olmayan işletmelerdi. Her 10 işletmeden birinin ilk finansmanını sağlıyoruz ve bu başarı ile geçen yıl Dünya Bankası’nın finans kuruluşu IFC tarafından Avrupa’da en başarılı KOBİ finans şirketi seçildik” dedi.

Teknoloji ile Ticaretin Nabzını Tutan Yeni Yöntemler

Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Gültekin Bahar, Türkiye’nin KOBİ’ler açısından zengin bir ülke olduğunu vurguladı. Sipay Kurucusu Nezih Sipahioğlu, yapay zekanın finansal sektördeki kolaylıklarını anlatarak, “Yapay zeka, manuel işlemleri kolaylaştırmakta. Kendi hizmetlerimizde bu teknolojileri kullanarak verimliliğimizi artırıyoruz. Türkiye’deki bankacılık, dijital olarak dünya standartlarının çok üstünde” dedi.

Finansal Süper Uygulama Tasarımı

Papara Yönetici Ortağı Cenap Doğru, “Son 10 yılda Avrupa Birliği mevzuatları, rekabeti artırmak için sektörde lisanslamaya yöneldi. Bugün, 80 civarı firma, finansal kapsayıcılığı sağlama amacı taşıyor. Teknolojik ilerlemelerle, kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla çeşitli çözümler üretiyoruz” diye konuştu. Doğru, kullanıcıların zamanla yaşadığı sorunları ele alarak, finansal süper uygulama hedeflerinden bahsetti.

Gayrimenkullerin Tokenizasyonu Üzerine

Aquanow Kurucu Ortağı ve CEO’su Phil Sham, global ölçekte 55 ülkede altyapı ve likidite sağlamaya devam ettiklerini belirtti. Sham, “Türkiye, kripto açısından en hızlı büyüyen bölgelerden biri. Burada projelerimize devam ediyoruz, gayrimenkulleri tokenize ederek finansal hizmetler sunuyoruz. Ortadoğu’da gerçekleştirilen projelerde böyle bir iş modeliyle ilerliyoruz” sözlerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

“`

Related Posts

IBAN’dan para gönderirken yaptığı bir hata başına işler açtı: İki kere kontrol edin!

Bir hata, her şeyin yolunda gitmesini engelleyebilir. Bankacılık işlemleri sırasında, küçük bir dikkat eksikliği, büyük problemlere yol açabiliyor. Son zamanlarda, yanlış IBAN numarasıyla yapılan para transferleri, birçok kişiyi zor durumda bıraktı. İşte o hata, başınıza neler açabilir?

Avrupa’nın en hızlı pedalları Konya’ya geliyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) ile yapılan resmi anlaşma kapsamında, 2026 UEC Elit Avrupa Pist Şampiyonası’nın 1–5 Şubat 2026 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirileceğini resmen duyurdu.

Sadece 1 litreyle 700 kat güç: Yeni motor teknolojisi elektrikli araçlara rakip oluyor!

İngiltere’den gelen sıvı nitrojenle çalışan motor teknolojisi, otomotiv endüstrisinde dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor.

Sahtecilikle mücadelede holografik devrimi

Japonya, sahtecilikle mücadelede yeni bir dönemi başlatan 3D hologram teknolojisiyle güçlendirilmiş yen banknotlarını piyasaya sürdü. Japonya Merkez Bankası ve Ulusal Baskı Bürosu (NPB) tarafından geliştirilen bu banknotlar, hem güvenlik hem de …

Siber saldırılar başladı: Türkiye de etkileniyor

Sabaha karşı İsrail’in İran’a başlattığı saldırı dünyanın gündemine oturdu. Siber saldırı da başladı. Türkiye de internet hızı etkilenen ülkeler arasında yer aldı.

Intel işlemcili Mac kullanıcıları için son durak gözüktü

Apple’ın M çiplerinin öncesinde kullandığı Intel işlemcisine sahip olan Mac modelleri için son güncelleme bu yıl çıkacak. Güvenlik desteği devam etse de cihaz için son durak Tahoe olacak.